Zupa z marchwi i słodkich ziemniaków z żurawiną

Zupa z marchwi i słodkich ziemniaków z żurawiną
Need a zupa bezglutenowa i wegańska? Zupa z marchwi i słodkich ziemniaków z żurawiną może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, marchwi, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodki Ziemniak Żurawina Relish, Zupa Marchewkowa Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Zupa Z Słodkich Ziemniaków I Marchwi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować smak, połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Aby przygotować zupę, łącz marchew, słodkie ziemniaki i cebulę na patelni z galaretką; skropić olejem. Wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
MarchewMarchew
GalaretkaGalaretka
CebulaCebula
RolkaRolka
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w 400 przez 30 minut lub aż warzywa będą miękkie i dopiero zaczynają brązowieć, mieszając po 15 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść warzywa, bulion i imbir w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ImbirImbir
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Umieść połowę mieszanki warzywnej w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wlać czystą mieszaninę do dużej miski; powtórzyć procedurę z pozostałą mieszanką warzywną. Wymieszać z solą i pieprzem. Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 4 misek. Natkę pietruszki wymieszać do smaku. Top każdej porcji z 1 łyżka mieszanki relish.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn