Zupa z kurczaka z knedlami ziemniaczanymi
Przepis na zupę z kurczaka z knedlami ziemniaczanymi można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 499 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 5 osób i kosztuje 1,53 USD za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest idealny na zimę . Dobrze sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do ciastek/pieczenia, kurczaka, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 53% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Aloo Bonda ~ Smażone-w-cieście-pikantne knedle ziemniaczane , Zupę pomidorową z knedlami i Kurczaka z knedlami w wolnowarze, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oliwie przez 3–4 minuty lub do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj z bulionem, kurczakiem, selerem, marchewką i szałwią. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
W małej misce połącz składniki na pierogi. Nakładaj czubatą łyżką ciasto na gotującą się zupę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w pierogi będzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania).