Zupa z kalafiora i szynki
Chowder z kalafiora i szynki to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 23 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,87 USD za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, skondensowanej zupy ziemniaczanej, szynki i skrobi kukurydzianej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak zupa z szynki kalafiorowej, zupa z kalafiora z szynką i zupa z szynki kalafiorowej.
Instrukcje
W dużym rondlu gotuj kalafior i seler w bulionie przez 4-5 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące. Nie spuszczać. Wymieszaj zupę, śmietanę i pieprz.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo wmieszać do masy kalafiorowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Zredukować ciepło.
Dodaj szynkę; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu podgrzania. Tuż przed podaniem dodaj ser.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling to moje najlepsze typy do Chowdera. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Możesz spróbować Gramony La Cuvee Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Gramona La Cuvee Cava]()
Gramona La Cuvee Cava
Kolor słomkowy żółty. W nosie dobra intensywność i wyrazistość z aromatami owoców pestkowych, takich jak brzoskwinia, nieśplik japoński, jabłko i gruszka. Cytrynowy akcent skórki cytryny zapewnia świeżość. Nuty maślane i subtelna nuta gatunków i miodu. Wino jest przyjemne na początku, średnio treściwe na podniebieniu, z dobrą wagą owoców i dobrze zintegrowanym chrupiącym musem. Orzeźwiający finisz i trwała kwasowość. Wino to można spożywać przez cały posiłek, od aperitifu po trawienie. Gastronomiczna i wszechstronna. Mieszanka: 70% Xarel.lo, 30% Macabeo