Zupa Z Kaczki (Czarnina)
Zupa z kaczki (Czarnina) może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 994 kalorie. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pietruszkę, wodę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Czarnina: Tradycyjna Polska Zupa Z Kaczej Krwi, Zupa Z Kaczki, oraz Zupa Z Kaczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Całą kaczkę zalać wodą w dużym garnku.
Dodać sól i doprowadzić do wrzenia. Skim off pianki.
Włożyć seler, pietruszkę, ziele angielskie i goździki do torebki z serem i dodać do garnka. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, około 1 1/2 godziny.
Usuń torebkę z tkaniny serowej z garnka.
Usunąć kaczkę. Odrzuć kości, pokrój mięso i wróć do bulionu.
Wymieszać ze śliwkami, rodzynkami i jabłkiem. Dusić 30 minut.
W średniej misce ubij mąkę i cukier na śmietanę, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj w Kaczej krwi.
Dodaj 1/2 szklanki gorącego wywaru zupy do mieszaniny krwi, dokładnie mieszając.
Wlać mieszaninę powoli z powrotem do garnka, stale mieszając, aż zupa dojdzie do wrzenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i octem.