Zupa z dyni z masłem dyniowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać dyni dyni zupa z masłem spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 102 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka orzechów pistacjowych, dyni, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 83%. Podobne przepisy to Zupa z dyni z masłem dyniowym, Zupa Z Dyni I Dyni, oraz Grillowana zupa z dyni i dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 °F. Spryskaj 9 x 13-calowe naczynie do pieczenia sprayem z oleju roślinnego.
Połówki squasha, ściąć bokiem, umieścić w przygotowanym naczyniu. Przebić boki skóry kilka razy widelcem.
Piec do miękkości squasha, o 45 protokół. Odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Używając dużej łyżki, zeskrobać mięso z gotowanego squasha do robota kuchennego. Odrzuć Skórki.
Dodaj 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, cynamon, majeranek, tymianek i gałkę muszkatołową i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć puree do dużego rondla.
Mleko ubić do zupy na średnim ogniu. Jeśli wolisz cieńszą konsystencję, dodaj pozostały bulion. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kadzi zupę do rozgrzanych misek. Przed podaniem polać masłem dyniowym i posypać posiekanymi orzechami pistacjowymi.
Squash pokrojony w kostkę w odrobinie oleju rzepakowego i zmielonego cynamonu.
Rozprowadzić na patelni, posypać brązowym cukrem i piec w temperaturze 191° przez 15 do 20 minut.
Dodać te słodkie kawałki squasha podczas puree zupy.* Zastąp Creme fraîche lub kwaśną śmietanę na masło z dyni.*
Zupę podawaj schłodzoną lub ciepłą w kieliszkach jako przystawkę na imprezę.
David Venable dołączył do QVC jako gospodarz programu w 1993 roku i od tego czasu pomógł założyć i zbudować biznes dla smakoszy multimedialnych sklepów detalicznych. Jego hit, w kuchni z Davidem, oferuje wyjątkowe interaktywne doświadczenie oglądalności i oferuje najnowsze potrawy dla smakoszy, naczynia kuchenne, gadżety kuchenne i książki kucharskie. Chociaż nie jest szefem kuchni, Venable, znany jako mieszkaniec QVC, uwielbia gotować, a jego pasja kręci się wokół wszystkiego, co jemy. Przed dołączeniem do QVC, Venable był prezenterem / reporterem dla WOAY-TV w Oak Hill w Zachodniej Wirginii i CBS-affiliate WTAJ-TV w Altoona w Pensylwanii. Uzyskał tytuł licencjata na University of North Carolina w Chapel Hill i mieszka w Pensylwanii.