Zupa z dorsza z szafranem i ziemniakami Fingerling

Zupa z dorsza z szafranem i ziemniakami Fingerling
Zupa z dorsza z szafranem i ziemniakami Fingerling może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 311 kalorii, 28g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka Holenderskich ziemniaków, porów, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Fingerling Ziemniaki Z Szafranem Bułka Tarta, Manhattan Fish Chowder z pieczonymi ziemniakami i boczkiem, oraz Fingerling Sałatka Ziemniaczana Z Koperkiem I Cytrynowo-Szafranowy Vinaigrette Przepis.

Instrukcje

1
Boczek ugotować w dużym dużym garnku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
2
Dodaj pory do tego samego garnka. Przykryć i gotować, aż pory będą bardzo miękkie, często mieszając, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj sok z małży, ziemniaki, 1/2 szklanki wody, tymianek i szafran. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do medium i przykryć. Dusić, aż ziemniaki są po prostu miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 7 protokół. Wymieszać ze śmietaną i boczkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z MałżySok Z Małży
ZiemniakZiemniak
ChowderChowder
SzafranSzafran
BoczekBoczek
KremKrem
TymianekTymianek
WodaWoda
4
Dorsza posypać solą i pieprzem; umieścić na wierzchu zupy. Przykryć i gotować, aż dorsz jest nieprzezroczysty w centrum, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ChowderChowder
DorszDorsz
5
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść 1 filet z dorsza do każdej z 6 misek. Chochle chowder nad rybą i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z DorszaFilety Z Dorsza
ChowderChowder
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn