Zupa Z Czerwonej Soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 15g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kurkumę, sok z limonki, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Spróbuj Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Kolejna zupa, soczewica Bacony i zupa jarzynowa, oraz do zupy z soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 1/3 szklanki wody, czerwona soczewica, cukier, kurkuma, i bulion w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż soczewica są bardzo miękkie. Lekko schłodzić.
Umieścić mieszaninę soczewicy w robocie kuchennym lub blenderze; proces do gładkiej. Odstawić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kminku; gotować 30 sekund lub aż tosty.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 10 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać w mieszaninie puree soczewicy, 1 szklanka wody, sok, sól, i czerwony pieprz; gotować, aż dokładnie ogrzane.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.