Zupa Z Czarnej Fasoli
Zupa z czarnej fasoli może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 154 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 63 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka śmietany, kminek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, Najlepsza Zupa Z Czarnej Fasoli, oraz Zupa Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Fasolę opłukać pod bieżącą wodą i przeciąć, odrzucając wszelkie kamienie.
Fasolę ułożyć na dużej patelni. Przykryć 3 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 2 do 3 minut, zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 4 godziny. Fasolę opłukać i odsączyć.
Umieścić fasolę w dużym, czystym garnku, zalać świeżą zimną wodą do przykrycia 1 cala i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie, o 1 1/2 godziny.
Ciepły olej w dużej patelni na średnim ogniu. Cebulę gotować, mieszając, aż zacznie mięknąć, 2 do 3 minut.
W razie potrzeby dodaj chili w proszku i kminek. Smażyć przez 1 minutę.
Dodać pomidory, fasolę, sól i 1 szklankę wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1 łyżkę. sok, jeśli chcesz. Top z niskotłuszczowej śmietany, salsy lub posiekanej kolendry tuż przed podaniem, w razie potrzeby.