Zupa Z Cukinii I Bazylii
Zupa z cukinii i bazylii jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 zupa. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 759 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, ząbki czosnku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zupa Z Cukinii Bazylia, Zupa Z Cukinii Bazylia, oraz Zupa z cukinii i bazylii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Julienne skórkę (tylko) z połowy cukinii z krajalnicą; wrzucić 1/2 łyżeczki soli i odsączyć na sicie, aż zwiędną, co najmniej 20 minut. Grubo posiekać pozostałą cukinię.
Cebulę i czosnek ugotować w oleju w 3-do 4-quarts ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać posiekaną cukinię i 1 łyżeczkę soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Dodać 3 szklanki wody i dusić, częściowo pokryte, do miękkości, o 15 protokół. Zupa Purée z bazylią w 2 partiach w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Doprowadzić pozostałą szklankę wody do wrzenia w małym rondlu i blanszować julienned cukinii 1 minutę.
Odcedzić na sitku ustawionym nad miską (w razie potrzeby użyć płynu do cienkiej zupy).
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać w płytkich miseczkach z cukinią ułożoną na wierzchu.