Zupa z ciecierzycy z kolendrą i limonką
Zupa z ciecierzycy z kolendrą i limonką może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru zupy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 216 kalorii, 1G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz cebulę, kolendrę, ciecierzycę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Zupa Z Awokado Z Kolendrą, Kolendrą, Kminkiem I Limonką, Burgery z ciecierzycy i kolendry, oraz Sałatka z kminkiem i kolendrą z ciecierzycy.
Instrukcje
Masło śmietankowe, świeżą kolendrę, skórkę z limonki i przyprawy. Łyżkę na papier tłusty i zwijamy w kształt kiełbasy.
Rozgrzać olej na patelni, następnie smażyć cebulę przez 2-3 minuty, aż zmięknie.
Dodać pieprz, czosnek i 1 chilli. Gotować 2-3 min, mieszając, następnie dodać zmieloną kolendrę i kminek i gotować jeszcze min.
Wymieszać z ciecierzycą i bulionem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 min. Whizz z mikserem ręcznym, aż będzie gładka. Wróć do patelni, aby podgrzać. Wymieszać z sokiem z limonki, a następnie doprawić.
Podajemy posypane plasterkiem masła, pozostałym chilli i świeżą kolendrą.
Podawać z ciepłym chlebem pitta.