Zupa z białej fasoli z indyka z Olio Nuovo to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Ten przepis służy 12. Na $1.7 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pietruszkę płaską, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk-Zupa Z Białej Fasoli, Zupa ze szpinaku, białej fasoli i kiełbasy z indyka, oraz Kiełbasa Z Indyka, Kapusta I Zupa Z Białej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić wywar: obrać i ćwiartkę 3 Cebulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Stado
2
Pokrój 3 łodygi selera i 3 marchewki na 1-in. długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selera
Marchew
3
Pokrój pory (tylko białe i jasnozielone części) na 3/4 cala. długości, dokładnie spłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
4
Pokrój gałązkę rozmarynu na pół. Podziel pokrojone warzywa, rozmaryn, gałązki tymianku, gałązki pietruszki, liście laurowe, 1 łyżeczka. sól, pieprz i tusza indyka między dwoma 8-qt. garnki (lub użyć 1 bardzo duży garnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Pieprz
Liście Laurowe
Warzywa
Rozmaryn
Pietruszka-nać
Cała Turcja
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj 20 szklanek zimnej wody do każdego garnka i doprowadzić prawie do wrzenia na dużym ogniu. Tuż przed wrzenia, niższe ciepło. Utrzymuj bardzo delikatne gotowanie na wolnym ogniu przez 4 godziny, odtłuszczając pianę przez pierwsze 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Przecedzić wywar przez durszlak do dużej miski. Umyć garnek i durszlak liniowy gazą. Przecedzić wywar przez durszlak wyłożony gazą z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Durszlak
Cukierki Peachie-o
Garnek
7
Chill stock, pod przykryciem, co najmniej 5 godzin lub przez noc. Odtłuścić tłuszcz z zapasów i wyrzucić. Powinieneś mieć co najmniej 15 filiżanek zapasu (jeśli nie, Dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzupełnić różnicę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
1
Pokrój pozostałe 2 cebule i pozostałe 4 łodygi selera na 1/4 cala. kości. Pozostałe 4 marchewki obrać, podzielić wzdłuż i pokroić w 1/4 cala. gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selera
Marchew
Cebula
2
Przynieś 15 filiżanek wywaru (zamrozić resztki do innego użycia) na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
3
Podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w 8-qt. garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, seler i marchew, plus 1/2 łyżeczki. każda sól i pieprz. Gotować, aż warzywa zmiękną, ale nie rumiane, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Marchew
Seler
Cebula
5
Wymieszać czosnek i posiekany tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 do 2 minut, lub aż czosnek będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Tymianek
6
Dodaj gorący wywar i gotuj na wolnym ogniu. Wymieszać pozostałe 3/4 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Stado
Sól
7
Dodać mięso z indyka i fasolę do zupy i gotować na wolnym ogniu, 2 do 3 protokół. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Indycze
Pietruszka-nać
Fasola
Zupa
8
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
9
Zupę podawać w płytkich miseczkach skropionych olio nuovo i posypanych parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Make ahead: do 3 miesięcy, zamrożone.
11
Rodzaje oliwy z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
12
USDA przyjęło niedawno te międzynarodowe standardy dotyczące gatunków oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
13
Extra-Virgin. Najwyższej jakości oliwki są tłoczone bez użycia środków chemicznych i dodawania ciepła, a przez prasę przechodzą tylko raz. Aby kwalifikować się jako ekstra virgin, olej musi być również wolny od określonych "wad smakowych" i mieć mniej niż 5 procent kwasowości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki
Olej Do Smażenia
14
Olio Nuovo. Po włosku" Nowa oliwa " jest to oliwa z pierwszego tłoczenia, która ma mniej niż 3 miesiące. Intensywnie zielony, o ostrym, żywym smaku, szybko traci swój kęs, więc używaj go od razu. (Większość kalifornijskich marek olio nuovo pojawia się późną jesienią, wkrótce po zbiorach i często szybko się wyprzedaje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
15
Dziewica. Niższy gatunek niż extra virgin, lżejszy w smaku i wyższy w kwasowości.
16
Oliwa z oliwek. Oliwa z pierwszego tłoczenia mieszana, w różnych proporcjach, z oliwą rafinowaną, która pochodzi z oliwek, które zostały już wyciśnięte co najmniej raz; ciepło lub chemikalia mogą być użyte do ekstrakcji większej ilości oleju z pasty. Neutralny w smaku i tani.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Ekstrakt
Oliwki
Olej Do Smażenia
17
Światło. Rafinowany olej z niewielką ilością oleju z pierwszego tłoczenia, jeśli występuje; może mieć również inne oleje roślinne. "Lekki" nie oznacza mniej kalorii, tylko lżejszy smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
18
Infused / Flavored. Olej, w którym zanurzano owoce lub zioła. Może również oznaczać, że oliwki były tłoczone z owocami lub ziołami lub że oleje owocowe lub ziołowe zostały dodane do oleju po tłoczeniu; obie metody powodują bardziej intensywny smak niż namaczanie.