Zupa Wołowa Syczuańska

Zupa Wołowa Syczuańska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z wołowiny w Syczuanie. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 457 kalorii, 40g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.72 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, shanks wołowiny, sos czosnkowy chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zupa z makaronem wołowym w Syczuanie z marynowaną musztardą, Sucha Wołowina Smażona W Syczuanie, oraz Sichuan Red-Duszona Wołowina.

Instrukcje

1
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać golonki wołowe; gotować, aż powierzchnia mięsa nie będzie już czerwona (około 6 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
MięsoMięso
3
Trzonki odsączyć; lekko ostudzić.
4
Usuń mięso z kości; rezerwy kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
5
Mięso pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
6
Spłukać patelnię; wytrzeć czystą ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
7
Podgrzać patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać olej; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj białą cebulę, imbir, i czosnek; stir-fry 4 protokół lub aż rumiane. Wymieszać 6 szklanek wody, sos czosnkowy chile i sos z czarnej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy ChiliSos Czosnkowy Chili
Sos Z Czarnej FasoliSos Z Czarnej Fasoli
Cebula BiałaCebula Biała
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
10
Umieść ziarna pieprzu i anyż na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
11
Dodaj worek z gazą, 1/2 szklanki zielonej cebuli, cukier i sos sojowy na patelnię. Powrót mięsa i kości do patelni. Przynieś na wolnym ogniu. Częściowo przykryć i gotować delikatnie przez 2 godziny lub do miękkości mięsa. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub do zmniejszenia do około 5 filiżanek. Schłodzić do temperatury pokojowej; przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
PatelniaPatelnia
12
Odtłuścić tłuszcz z zupy; wyrzucić tłuszcz. Wyrzucić kości i worek z gazą. Przynieś zupę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
13
Dodaj pomidory i bok choy; gotować 5 minut lub do bok choy jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
PomidorPomidor
14
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
15
Umieść około 1/2 szklanki makaronu w każdej z 4 misek. Chochla 1 szklanka zupy do każdej miski, dzieląc bok choy równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
MakaronyMakarony
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
16
Posypać każdą porcję 2 łyżkami zielonej cebuli i 1 łyżką kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn