Zupa weselna po włosku
Party Italian Wedding Soup to danie główne w stylu śródziemnomorskim. Za 2,53 dolara za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 449 kalorii , 48 g białka i 19 g tłuszczu . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Udaj się do sklepu i kup jajko, cebulę, szpinak i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale można powiedzieć, że trafił w dziesiątkę. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest idealna na zimę . Jest dostarczana przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 69% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Authentic Mexican Wedding Cookies , Royal Wedding Pear and Coriander Scones i Hot Cheesy Bacon Party Dip .
Instrukcje
W dużym garnku, na średnim ogniu, wymieszaj bulion z kurczaka, szpinak, cebulę, marchewkę i seler.
Dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu.
W osobnej, dużej misce połącz mieloną wołowinę, bułkę tartą i jajko i dobrze wymieszaj. Uformuj z masy klopsiki o średnicy 1,25 cm i ostrożnie wrzuć je do zupy.
Wrzuć kawałki piersi kurczaka do zupy i zmniejsz ogień do minimum. Gotuj zupę na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Makaron dodaj 30 minut przed podaniem i dopraw solą i pieprzem do smaku.