Zupa warzywna z grochem łuskanym
Zupa warzywna z grochem łuskanym to przystawka dla 20 osób. Za 47 centów za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 271 kalorii , 16 g białka i 2 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Udaj się do sklepu i kup ziemniaki, groszek, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Dostarcza go Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 85% , to danie jest świetne. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach: Zupa grochowa z szynką pieczoną w miodzie, kapustą i pieczoną czerwoną papryką , Zupa z grochu łuskanego i Zupa z grochu łuskanego i grzybów .
Instrukcje
W garnku typu Dutch oven wymieszaj groszek, wodę, ziele angielskie, sól i pieprz; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Dodaj ziemniaki, marchewki, cebulę, szynkę i kapustę; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wyrzuć ziele angielskie.