Zupa Tortilla z Kurczakiem IV
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, Zupa Z Kurczakiem Tortilla IV może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,27 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 248 kalorii . Jeśli masz pod ręką kolendrę, kukurydzę, salsę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis zachwycił 102 osoby. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 69% . Podobne przepisy to Zupa z pieczonej na ogniu tortilli z paskami tortilli z ancho , Zupa z pieczonej na ogniu tortilli z paskami tortilli z ancho i Zupa z tortilli z kurczakiem .
Instrukcje
Rozgrzej 2 łyżeczki oleju w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj połowę pasków tortilli, często mieszając, aż będą chrupiące.
Odsączyć na ręcznikach papierowych. Powtórz tę czynność z pozostałą 1/2 łyżeczką oleju i pozostałymi paskami tortilli i odłóż na bok.
Do garnka dodać bulion, kminek, chili w proszku i oregano. Zwiększ ogień do wysokiego i doprowadź do wrzenia.
Dodaj fasolę, kukurydzę, kurczaka i salsę. Zmniejsz ogień do małego, zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 minuty lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany i nie będzie już różowy w środku.
Dodaj kolendrę i połowę zarezerwowanych pasków tortilli. Rozlać do osobnych misek i udekorować każdą miskę pozostałymi paskami.