Zupa selerowo-gruszkowa

Zupa selerowo-gruszkowa
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Zupa z selera i gruszki może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, ciężką śmietanę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Sałatka Z Selera, Gruszki I Rukoli, oraz Powoli pieczony brzuch wieprzowy z zacierem selerowo-gruszkowym.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, szalotka, i cebula. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj seler, marchew, seler, ziemniaki i 1 szklankę bulionu warzywnego; gotuj i mieszaj, aż warzywa zostaną podgrzane, około 5 minut przed wlewaniem pozostałego bulionu. Doprawić pieprzem, estragonem, szałwią, tymiankiem i pietruszką; delikatnie wymieszać gruszki w mieszaninie; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
SelerSeler
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
3
Wyjmij zupę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut; wymieszaj śmietanę z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
4
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia8
Magazyn