Zupa selerowo-gruszkowa
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Zupa z selera i gruszki może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, ciężką śmietanę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Sałatka Z Selera, Gruszki I Rukoli, oraz Powoli pieczony brzuch wieprzowy z zacierem selerowo-gruszkowym.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, szalotka, i cebula. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj seler, marchew, seler, ziemniaki i 1 szklankę bulionu warzywnego; gotuj i mieszaj, aż warzywa zostaną podgrzane, około 5 minut przed wlewaniem pozostałego bulionu. Doprawić pieprzem, estragonem, szałwią, tymiankiem i pietruszką; delikatnie wymieszać gruszki w mieszaninie; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Wyjmij zupę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut; wymieszaj śmietanę z zupą.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.