Zupa Rybna
Zupa rybna to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 201 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka tymianku, pieczenia ziemniaków, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Umrzeć za zupę rybną, Zupa Rybna, oraz JFK ' s Fish Chowder.
Instrukcje
Przynieś 4 1/2 szklanki wody i liści laurowych na wolnym ogniu na dużej patelni.
Dodaj ryby; przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć rybę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Pokrój rybę na duże kawałki. Rezerwa 2 1/2 szklanki płynu do gotowania i liści laurowych.
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni; boczek pokruszyć i odstawić.
Dodaj ziemniaki, cebula, i marchew na patelnię; gotować na średnim ogniu 10 protokół.
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, liście laurowe, tymianek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować 10 minut.
Dodać mleko i masło; dusić 25 minut, aż ziemniaki będą miękkie (nie gotować). Wymieszać z rybą, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu. Odrzuć liście laurowe.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.