Zupa Romesco

Zupa Romesco
Zupa Romesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 350 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieczonej papryki, cebuli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), Kremowa Zupa Z Soczewicy Pomidorowej Romesco, oraz Romesco.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki. sól i wymieszać do połączenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest bardzo miękka, 5 do 10 minut; zmniejszyć ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać cebulę od brązowienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
3
Dodać czosnek i gotować, odkryte, do miękkości, o 3 protokół. Wymieszać z papryką i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
4
Dodaj soczewicę, paprykę, pomidory i 1 1/3 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, aby utrzymać stały gotować, przykryć, i gotować, aż soczewica są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SoczewicaSoczewica
PaprykaPapryka
BulionBulion
5
W 3 partiach wirować zupę w blenderze, aż będzie bardzo gładka, co najmniej 3 minuty na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Do ostatniej partii dodać suche mleko i ocet. Wymieszać i doprawić solą i octem do smaku; dodać trochę więcej bulionu, jeśli zupa wydaje się zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
OcetOcet
BulionBulion
SólSól
ZupaZupa
7
Podawać posypane posypką migdałów i mżawka oleju migdałowego, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek MigdałowyOlejek Migdałowy
MigdałyMigdały
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn