Zupa pomidorowa z małż i kopru włoskiego

Pieczona zupa pomidorowa z małżami i koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1464 kalorii, 53g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $2.95 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś na duże kawałki, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Małże gotowane na parze z koprem włoskim i pomidorem, Książka: "Pieczony łosoś z koprem włoskim, pietruszką i pomidorem, oraz Zupa pieczona z marchwi i kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Umieść kawałki pomidora ze wszystkimi ich sokami, posiekaną cebulę, 2 posiekane ząbki czosnku, i łodygi kopru włoskiego i większość liści (z wyjątkiem żarówki do zupy i kilka pierzastych liści do dekoracji) na pergaminie linii obramowane blachy do pieczenia.
Skropić ½ szklanki oliwy z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem. Wrzucić, aby wszystkie warzywa pokryte olejem. Pieczemy warzywa około 1 godziny i 15 minut, aż lekko zwęglone, obracając arkusz w połowie gotowania.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić nieco.Zeskrobać warzywa i wszelkie zgromadzone soki do miski robota kuchennego. Pulsuj 10 lub 12 razy, skrobając boki raz lub dwa razy, aż utworzy się bardzo szorstki puree. Mieszankę przepchnąć przez drobno oczkowane sito lub tami za pomocą drewnianej łyżki do czystej miski. Pracuj partiami, odrzucając ciała stałe podczas pracy. Powinieneś uzyskać około 2 ½ do 3 szklanek jedwabiście gładkiego sosu, wystarczająco grubego, aby pokryć drewnianą łyżkę.Ćwiartować żarówkę kopru włoskiego wzdłuż, a następnie usunąć rdzeń z każdej sekcji. Koper włoski pokroić w poprzek na cienkie plastry. Odstawić.Za pomocą moździerza i tłuczku zmielić Pozostałe posiekane ząbki czosnku, pietruszkę, czerwone chili z nasionami i dużą szczyptę soli na bardzo szorstką pastę.
Podgrzej pozostałą ¼ szklanki oliwy z oliwek na dnie dużego garnka do zupy lub holenderskiego piekarnika.
Dodać pastę i smażyć do pachnącego około 3 protokół.
Dodać wodę do garnka wraz z plasterkami kopru włoskiego i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować, aż koper włoski nieco zmięknie, o 8 protokół.
Dodaj czyste małże do garnka i przykryj pokrywką. Gotować do otwarcia muszli, o 4 protokół.
Wyjmij z ognia i pozwól małżom ostygnąć w cieczy, aż będą mogły być łatwo obsługiwane. Gdy ostygnie, wyrzuć wszystkie małże, które się nie otworzyły, a resztę wyjmij z muszli. Wyrzuć łuski. Małże podzielić między 6 płytkich miseczek do zupy.
Dodaj sos pomidorowy do bulionu w garnku do zupy, dostosuj przyprawę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wlać trochę gorącego bulionu na małże w każdej misce.
Udekoruj zarezerwowanymi posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Podawać na gorąco z chrupiącym chlebem.