Zupa Pomidorowa
Zupa pomidorowa to bezglutenowe i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 93 centów za porcję. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, marchew, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj zupa pomidorowa, jak zrobić zupę pomidorową / restaurant style, Pikantna zupa pomidorowa z parmezanem i suszonymi na słońcu bułeczkami pomidorowymi, oraz Zupa pomidorowa z flakami i kiełbasą (znana również jako zupa z odzysku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść olej w dużym garnku na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj cebulę i marchewkę, posyp solą i pieprzem i gotuj, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć (3-5 minut).
Dodaj pastę pomidorową, obniż trochę ogień i dalej gotuj, mieszając, aby pokryć warzywa pastą, aż pasta zacznie ciemnieć-nie pozwól jej się spalić (1-2 minuty).
Liście tymianku zdjąć z łodygi i dodać do garnka wraz z pomidorami. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory się rozpadną (10-15 minut).
Dodać 2 szklanki wody lub soku i doprowadzić do wrzenia, a następnie dostosować ciepło tak, że mieszanina pęcherzyków delikatnie.
Niech gotować, aż smaki stopić (5 Więcej minut).
Posmakuj i dostosuj przyprawę; jeśli zupa smakuje płasko (ale wystarczająco słona), wymieszaj cukier. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj więcej wody, 1/4 szklanki na raz. Jeśli jest zbyt cienki, gotować, aż zgęstnieje i zmniejsza się nieznacznie (będzie to również zintensyfikować smaki).
Udekoruj bazylią, jeśli używasz, i podawaj.
Dodaj 1/2 szklanki białego ryżu, kaszy bulgur lub kuskus z wodą w Kroku 2, wraz z 1 szklanką więcej płynu. Gotuj, aż ziarno będzie miękkie (5-15 minut) i przygotuj się, aby dodać trochę więcej wody, jeśli zupa będzie zbyt gęsta.
Przyprawiona zupa pomidorowa: zamiast świeżego tymianku i bazylii dodaj 1 łyżkę curry lub chili w proszku lub 1 łyżeczkę wędzonej papryki (pimentn) wraz z pastą pomidorową w kroku