Zupa Piżmowa Z Pieczonym Czosnkiem

Zupa piżmowa z pieczonym czosnkiem to danie główne dla 9 osób. Za 1,22 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 230 kalorii , 15 g białka i 9 g tłuszczu . Mieszanka wody, słodkich ziemniaków, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Dzięki temu przepisowi zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z pieczonego czosnku i parmezanu piżmowego , Zupa z pieczonej dyni piżmowej i Zupa ze słodkiej pieczonej dyni piżmowej .
Instrukcje
Usuń papierową skórkę z czosnku (nie obieraj ani nie rozdzielaj ząbków).
Odetnij górę główki czosnku.
Posmaruj olejem; owinąć w mocną folię.
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do momentu, aż zmiękną. Schłodzić przez 10-15 minut.
W międzyczasie w holenderskim piekarniku podsmaż dynię, słodkie ziemniaki i cebulę na maśle, aż będą chrupiące.
Dodać wodę, bulion, paprykę, pieprz i sól; Na patelnię wciśnij zmiękczony czosnek. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Lekko ostudzić.
W robocie kuchennym miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wszystko przełóż z powrotem na patelnię i podgrzej. Wlać do misek; posyp serem pleśniowym.