Zupa pietruszkowo-korzeniowa z Truflowanymi Kasztanami
Zupa pietruszkowo-korzeniowa z Truflowanymi Kasztanami może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 7,36 zł za porcję. Jeśli masz Turecki liść laurowy lub wodę, korzeń pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 56 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Zupa Z Korzenia Selera Z Brukselką I Kasztanami, Zupa Z Korzenia Selera, Kopru Włoskiego I Słodkich Ziemniaków Z Pietruszką Migdałową, oraz Brukselka z kasztanami, Pancettanem i pietruszką.
Instrukcje
Cebulę i czosnek ugotować na maśle w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i złocisty, 6 do 8 minut.
Dodaj korzeń pietruszki, tymianek, liść laurowy, biały pieprz i 3/4 łyżeczki soli i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż korzeń pietruszki zacznie mięknąć, 8 do 10 minut.
Dodaj wodę i bulion i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż korzeń pietruszki będzie bardzo delikatny, 30 do 40 minut.
Wyrzucić tymianek i liść laurowy i wymieszać z olejem. Zupa Purée w partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do miski. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, cienka do pożądanej konsystencji z wodą. Doprawić solą, a następnie wrócić do oczyszczonego garnka, aby zachować ciepło, przykryty, aż będzie gotowy do podania.
Kasztany golić za pomocą krajalnicy z regulowanym ostrzem lub ostrej obieraczki do warzyw tak cienko, jak to możliwe na każdej porcji.
Zupę, bez kasztanów, można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygnie, a następnie przykryć. Podgrzać na małym ogniu, w razie potrzeby rozcieńczyć wodą. Kasztany ogolić na zupie tuż przed podaniem.