Zupa ostrygowa z Puszącymi się porami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy Ostrygowej z Puszącymi się porami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jeśli masz cayenne, ziemniaki russet, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cebulowy Bisque z Puszonymi porami i rozmarynem, Fasolka Cytrynowa 3-Składnikowa Z Puszącymi Się Porami, oraz Sałatka Z Pieczonych Buraczków Z Podsmażonymi Porami I Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Porów pokroić w poprzek na 2 cale długości, a następnie pokroić wzdłuż na wystarczająco cienkie paski, aby odmierzyć 2 filiżanki. Paski pora umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć i osuszyć.
Rozgrzać olej w głębokim 4-kwartowym ciężkim rondlu, aż zarejestruje 182° na termometrze. Pory smażyć w 8 partiach, mieszając, aż do złotego koloru, około 10 sekund na partię.
Przenieść jako smażone łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia. Całkowicie schłodzić (pory będą chrupkie, gdy ostygną).
Wybierz ostrygi, odrzucając wszelkie kawałki muszli i dobrze spłucz. Pokrojone pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć i dobrze osuszyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/2 cala. Gotować pory, ziemniaki i sól w maśle w 4-quart ciężki rondel, przykryte, na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pory są złote i ziemniaki zaczynają mięknąć, o 15 minut.
Dodać wodę i dusić, pokryte, na umiarkowanym ogniu, aż ziemniaki są bardzo miękkie, o 10 protokół. Zupa Purée w partiach w blenderze, aż będzie bardzo gładka (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do miski.
Dodać likier ostrygowy i pół na pół i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu (nie gotować).
Dodaj ostrygi i cayenne i gotować, mieszając od czasu do czasu, Tylko aż ostrygi stają się pulchne i krawędzie zwijają się, o 3 protokół. Doprawić solą.
Podawać zupę polaną smażonymi porami.
* Smażone pory można przygotować 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej.* Baza zupy (bez likieru ostryg, pół na pół, ostryg i cayenne) może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona, pokryta.