Zupa marchewkowa z limonką i Chilli
Zupa marchewkowa z limonką i Chilli wymaga z grubsza 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.16 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka marchewki dziecko, instant brązowy ryż, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Sprawdza się jako zupa przyjazna dla budżetu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Zupa Marchewkowo-Limonkowa, Marynaty Z Pasternaku I Marchwi Z Chiles, oraz Owoce z limonką i Chilami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, i gotować przez kilka minut, następnie dodać czosnek, i saute przez 1 więcej minut.
Dodaj marchew, ryż, bulion z kurczaka, wodę i sól na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić, luźno przykryte przez około 20 minut, lub aż marchew będzie miękka. Wymieszać zielone chili i sok z limonki. Odstawić do ostygnięcia.
Puree zupę w małych partiach, w blenderze lub robocie kuchennym. Najlepszym sposobem na puree tej zupy jest umieszczenie połowy ciał stałych w maszynce i dodać tyle bulionu, aby upłynnić marchew i ryż.
Dodaj resztę ciał stałych, a następnie mieszaj puree z powrotem do pozostałego bulionu. Podgrzać w razie potrzeby.