Zupa marchewkowa z jogurtem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc daj zupę marchewkową z jogurtem spróbować. Jedna porcja zawiera 41 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz małe marchewki, olej sezamowy, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schłodzona przyprawowo-pieczona zupa marchewkowa z jogurtem, Marokańska zupa marchewkowa z jogurtem miodowym cytrynowym, oraz SOS Marchewkowo-Jogurtowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki na patelni; gotować 2 minuty lub aż prawie miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj marchew; gotować 4 protokół.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 22 minut lub do miękkości.
Dodać imbir; gotować 8 minut lub aż marchewki są bardzo miękkie. Przykryć i odstawić na 5 minut w temperaturze pokojowej.
Wlać połowę mieszanki marchwi do blendera.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną marchwi. Powrót puree zupa na patelnię; ciepła na średnim ogniu 2 minut lub do ogrzania.
Łyżka zupy w małych miseczkach, a na wierzch z jogurtem i gałązkami świeżej mięty.