Zupa Lady Curzon
Zupa Lady Curzon może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 135 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Tureckie liście laurowe, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Consomme Lady Curzon, The Lady ' s Chicken Noodle Soup, oraz Pani i synowie zupa jarzynowa wołowa.
Instrukcje
Gotować wszystkie składniki bulionu, pokryte, w 4-do 5-quart ciężki garnek na umiarkowanie dużym ogniu, aż małże po prostu otworzyć szeroko, 4 do 6 protokół.
Przełóż małże łyżką szczelinową do miski i zarezerwuj do innego użycia. (Należy wyrzucić nieotwarte małże.)
Wlać bulion przez sito wyłożone filtrem kawy do miski, odrzucając ciała stałe. Ponownie przecedzić bulion przez to samo sito do szklanej miary 2 szklanek i zarezerwować 1 szklankę na zupę. (W razie potrzeby zamrozić resztę.)
Rozgrzać masło w 1-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi.
Dodać curry i gotować, stale mieszając, aż tylko cień ciemniejszy, o 1 minutę.
Dodać Maderę i doprowadzić do wrzenia.
Dodać bulion z małży i doprowadzić do wrzenia.
Ubij śmietanę i żółtko w misce, a następnie dodaj mieszankę bulionu w wolnym strumieniu, stale ubijając. Powrót zupy do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż tylko lekko zagęszczony i rejestry 170 ° F na termometrze, o 2 protokół. (Nie gotować na wolnym ogniu.) Podzielić między szklanki.
Zupę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Ostrożnie podgrzać (nie gotować na wolnym ogniu) przed podaniem.