Zupa kukurydziana z szynką
Need a danie główne bezglutenowe? Kukurydza i szynka Chowder może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, szalotki, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo), Szynka I Kukurydza Chowder, oraz Zupa kukurydziana z szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić ziarna kukurydzy z kolby i zarezerwować kolby.
Rozgrzać 4 łyżki masła w dużym garnku na dużym ogniu.
Dodać tymianek, cebula, seler, czosnek, 1 łyżeczka soli i wszystko, ale 1/2 szklanki każdego ziarna kukurydzy i szynki; gotować 1 minutę.
Dodać ziemniaki, kolby kukurydzy i 5 szklanek wody. Przykryć i gotować, aż ziemniaki są bardzo miękkie, 20 do 25 protokół.
Tymczasem podgrzać Pozostałe 1 łyżka masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać zastrzeżone ziarna kukurydzy i szynki i gotować, aż szynka jest rumiane, o 6 protokół.
Dodać szalotki i gotować, aż zmiękną, o 1 minutę.
Wyjąć kolby kukurydzy z zupy i wyrzucić. Wymieszać w śmietanie i gotować do ogrzania przez, o 1 minutę. Kadzi zupę do miski i top z mieszanki kukurydzy szynki.
Zdjęcia Antonis Achilleos