Zupa kukurydziana z pieczonym Poblanosem i kwiatami cukinii

Zupa kukurydziana z pieczonych Poblanos i kwiatów cukinii może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 232 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka kłosów świeżo zebranej kukurydzy, cukinia trombetta), sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa kukurydziana z pieczonym Poblanosem i kwiatami cukinii, Faszerowane Poblanosy Z Prażoną Kukurydzą, oraz Tostadas z kremowym prażonym Poblanosem i kukurydzą.
Instrukcje
Włącz brojlery. Umieść poblanos na wyłożonej folią blasze do pieczenia i piecz 4 w. od ciepła, obracając raz, aż poczernieje, 10 do 15 minut w sumie. Umieścić poblanos w misce, przykryć, i odstawić 30 minut, aby poluzować skórki; następnie obrać, łodygi, i nasiona.
Pokrój poblanos na 1/2 cala. pokroić w kostkę i odstawić.
Tymczasem pokroić ziarna kukurydzy z kolb.
Rozgrzać oliwę w dużym, szerokim garnku na średnim ogniu i dodać cebulę, serranos i 2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 5 protokół. Wymieszać czosnek i ziarna kukurydzy i gotować 3 minuty więcej.
Wlej tyle wody do garnka, aby pokryć kukurydzę. Doprowadzić do duszenia, pokryte, i dusić 15 protokół.
Pokrojoną w kostkę cukinię włóż do małego rondla z wystarczającą ilością osolonej wody do przykrycia. Doprowadzić do duszenia i gotować do miękkości-chrupiące, o 2 protokół.
W partiach wirować zupę kukurydzianą w blenderze, aż będzie bardzo gładka. Przecedzić przez durszlak o drobnych oczkach do miski, zacierania, aby wycisnąć płyn. (Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę wody.) Doprawić solą. Zupę podawać na gorąco, wrócić do garnka i delikatnie podgrzać (nie gotować); podawać na zimno, schłodzić co najmniej 2 godziny.
Podziel na 8 misek. Wierzch każdej miski z 2 łyżki. pokrojone w kostkę poblanos, 2 łyżki. cukinię pokrojoną w kostkę i 2 połówki cukinii.
Posypać każdy z 1 łyżką. ser i podawać dodatkowe na boku.