Zupa Kukurydziana Z Homara

Zupa Kukurydziana Z Homara
Zupa kukurydziana z homara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.11 za porcję. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szczypiorku, oliwy z oliwek, śmietany sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kukurydza i Homar Chowder, Zupa Kukurydziana Z Homara, oraz Zupa Kukurydziana Z Homara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Usuń mięso ze skorupek homarów.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
3
Mięso pokroić w dużą kostkę i umieścić w misce. Przykryć folią i przechowywać w lodówce. Zarezerwuj muszle i wszystkie soki, które zbierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb i odstaw na bok, rezerwując kolby osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
5
Na czas, roztopić masło w garnku lub holenderski piekarnik wystarczająco duży, aby pomieścić wszystkie muszle homara i kolby kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MasłoMasło
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodać cebulę i gotować na średnim ogniu przez 7 protokół, aż półprzezroczyste, ale nie rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodać sherry i paprykę i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
8
Dodaj mleko, śmietanę, wino, muszle homara i ich soki, i kolby kukurydzy i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Częściowo przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. (Przesuwam garnek w połowie upału.)
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KremKrem
StadoStado
KukurydzaKukurydza
MlekoMleko
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Tymczasem, w innym stockpot lub holenderski piekarnik, rozgrzać olej i gotować boczek przez 4 do 5 minut na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
10
Usunąć łyżką szczelinową i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
11
Dodaj ziemniaki, cebula, seler, ziarna kukurydzy, sól, i pieprz do tego samego garnka i saute przez 5 protokół. Gdy wywar jest gotowy, wyjmij szczypcami największe kawałki skorupy homara i kolby kukurydzy i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
ZiemniakZiemniak
HomarHomar
SelerSeler
CebulaCebula
PieprzPieprz
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
12
Umieścić sitko nad garnkiem do zupy i ostrożnie wlać wywar do garnka z ziemniakami i kukurydzą. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StadoStado
KukurydzaKukurydza
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
13
Dodać gotowanego homara, szczypiorek i sherry i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
SzczypiorekSzczypiorek
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
14
Podgrzać delikatnie i podawać na gorąco z dodatkiem chrupiącego boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek

Składniki

113Orzechy dowolne (posiekane)boczek, pokrojony w dużą kostkęboczek, pokrojony w dużą kostkę11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkę (3-4 łodygi)seler pokrojony w kostkę (3-4 łodygi)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCream sherryCream sherry2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino3kłosy kukurydzakłosy kukurydza2(może być lub przeglądać)posiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2kilogramyhomary gotowane, popękane i podzielonehomary gotowane, popękane i podzielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)dobra oliwa z oliwekdobra oliwa z oliwek11 funt cukinii,słodka paprykasłodka papryka6(zima)(3/4 patyczka) masło niesolone(3/4 patyczka) masło niesolone9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana żółta cebula (2 cebule)posiekana żółta cebula (2 cebule)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiziemniaki Yukon gold pokrojone w kostkę (2 średnie)ziemniaki Yukon gold pokrojone w kostkę (2 średnie)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Simonnet-Febvre Petit Chablis. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Simonnet-Febvre Petit Chablis
Simonnet-Febvre Petit Chablis
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn