Zupa Krabowa
Zupa krabowa to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1588 kalorii, 35g białka, oraz 100 g tłuszczu każdy. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sherry, mąki, soków z twardej skorupy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać połowę i połowę, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Krabowa, Zupa krabowa, oraz Zupa Krabowa.
Instrukcje
1 doprowadzić duży garnek makaronu dwie trzecie pełne wody do wrzenia, i za pomocą szczypiec, przenieść 2 kraby do garnka. Gotuj, aż ich skorupki staną się jasnopomarańczowe, o 3 protokół, następnie przenieść gotowane kraby na durszlak ustawiony w zlewie i uruchomić zimną wodą nad nimi.
Dodaj kolejne 2 kraby do garnka i powtarzaj, aż wszystkie kraby zostaną ugotowane.
2 ponieważ każdy ugotowany Krab staje się wystarczająco chłodny, aby sobie poradzić, wsuń kciuk pod miejsce na jego spodzie, gdzie Peleryna skorupy zwęża się do punktu, i podnieś dolną skorupę do góry, wyciągając cały karapaks z ciała kraba. Oczyść i wyrzuć gąbczaste skrzela na ciele. Ostrożnie Wybierz dowolną pomarańczową ikrę, którą możesz zobaczyć wewnątrz ciała i zarezerwuj. Następnie zsuń jedną z mniejszych odnóży z ciała kraba, aby użyć go jako szpikulca, dokuczyć każdemu ikrze w zagłębieniach karapaksu, które zwężają się do ostrego punktu, i zarezerwuj. Powtarzaj z pozostałymi krabami, aż wszystkie ikry zostaną zebrane. Następnie podziel ciała i nogi kraba, wybierz z nich mięso i dodaj je do reszty zebranego mięsa kraba.
Wylać wszystkie z wyjątkiem 3 szklanki wody do gotowania, i dodać zebrane ciała kraba, nogi, i karapaksy, a następnie powrócić do wrzenia.
Niech gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 10 protokół, i odcedzić bulion kraba do 4-quart rondel lub holenderski piekarnik.
Podgrzać bulion na dużym ogniu, aż się uspokoi.
Mąkę włóż do małej miski lub ramekina, łyżkę 3 łyżki gorącego bulionu i ubijaj widelcem na gładką pastę.
Wlać pozostały bulion do blendera, dodać 1/4 szklanki ikry kraba i upłynnić, aż ikra całkowicie rozpuści się w bulionie. Po uruchomieniu blendera dodaj pastę mączną do bulionu.
5 Powrót holenderski piekarnik do ognia i stopić masło na średnim ogniu, aż będzie spieniony.
Dodaj szalotkę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka będzie miękka, pachnąca i półprzezroczysta, ale nie brązowa, około 4 minut.
Dodaj pół na pół, mieszaninę bulionu i 1 łyżkę sherry i przykryj. Gdy zupa dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, obróć ogień na niski, odsłoń i gotuj delikatnie, mieszając od czasu do czasu, aż zupa zmniejszy się o około jedną szóstą, 12 do 15 minut.
Dodaj mięso kraba i gotuj przez 2 minuty na małym ogniu, mieszając, aby połączyć. Zupę doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Wlać łyżeczkę sherry do każdej miski przed podaniem i udekorować każdą miskę około 11/2 łyżeczki ikry i szczypiorku, jeśli używasz.
Podawać z dodatkową sherry-w kieliszku shot dla każdego gościa, lub w cruet do przechodzenia wokół stołu-dla tych, którzy mogą chcieć więcej.
Przedruk za zgodą Lee Bros. Charleston Kitchen przez Matt Lee & Ted Lee, © 2013 Clarkson Potter
Matt Lee i Ted Lee, założyciele katalogu Lee Bros. Boiled Peanuts, źródła wysyłkowego dla Southern spiżarnia staples, dorastali w Charleston w Południowej Karolinie. Są autorami książki kucharskiej Lee Bros. Southern, która zdobyła nagrodę Jamesa Bearda za książkę kucharską roku 2007, oraz Lee Bros. Simple fresh Southern, która zdobyła nagrodę IACP dla najlepszej amerykańskiej książki kucharskiej w 201
Współtworzą redaktorów Travel + Leisure i współpracowników na kanale Cooking Channel Unique Eats.