Zupa Kasztanowa
Zupa Kasztanowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.58 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 319 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką cukier, kasztany, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Zupa Kasztanowa, Zupa Kasztanowa, oraz Zupa Kasztanowa.
Instrukcje
Aby ugotować kasztany: ostrym nożem, pokrój "X" na każdym kasztanie.
Na patelni z galaretką umieść kasztany w jednej warstwie.
Wlać 1/4 szklanki wody na patelnię.
Piec w nagrzanym piekarniku 450 stopni F (230 stopni C) przez 10 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, skorupy i skórki.
W dużym rondlu połączyć bulion z kurczaka, łuskane kasztany i posiekaną cebulę.
Włożyć do woreczka z przyprawami gałązki pietruszki, goździki i liść laurowy i dodać do wywaru z kurczaka. Dusić na średnim ogniu przez 45 minut.
Wyrzucić worek przypraw i puree mieszankę kasztan w robocie kuchennym lub blenderze.
Dodać śmietanę, cukier, sól i pieprz do smaku. Powrót mieszaninę do rondla i delikatnie podgrzać. Podawać z odrobiną niesłodzonej bitej śmietany, odrobiną posiekanej natki pietruszki i gotowanymi posiekanymi kasztanami tuż przed podaniem. Wysokiej jakości bulion warzywny można zastąpić bulionem z kurczaka.