Zupa kalafiorowa z pekanami i grzankami żytnimi

Zupa kalafiorowa z pekanami i grzankami żytnimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pory, oliwę z oliwek, obrane jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kawałki orzecha pekan można śledzić to danie główne z Cynamonowy Placek Orzechowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zupa Kalafiorowa Z Grzankami, Zupa kalafiorowa na zimno z boczkiem i grzankami, oraz Pikantna Zupa Kalafiorowa Z Czosnkowymi Grzankami Żytnimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, ciężkim garnku podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać pory i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać duże różyczki kalafiora i jabłko i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać bulion i gałązki tymianku i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 45 minut.
Rozłóż pokrojony w kostkę chleb żytni, kawałki orzechów pekan i małe różyczki kalafiora na dużej blasze do pieczenia.
Skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i wrzucić do herbu. Obficie przyprawić solą i pieprzem i piec, mieszając raz, przez około 10 minut, lub aż grzanki z chleba żytniego będą chrupiące.
Wyrzucić gałązki tymianku z zupy. Pracując partiami, puree zupę w blenderze. Odstawić zupę do garnka i doprawić solą i pieprzem. Chochle do miski, roztrzepać grzanki, pekan i kalafior na wierzchu i podawać.