Zupa Jogurtowa Imperium Osmańskiego
Zupa jogurtowa Imperium Osmańskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 570 kalorii, 21g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, mąkę, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Bułki z wołowiną i fetą, Ottoman Szafran Ryż Pudding Zerde, oraz Ciasteczka Imperium dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 4 łyżki masła na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku. Gdy piana opadnie, dodaj mąkę, stale mieszając drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby zapobiec grudkom.
Wlać bulion z kurczaka i dobrze wymieszać. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, a następnie dodać jęczmień i sól. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego płomienia, przykryć i gotować przez około 25 do 30 minut, lub aż jęczmień będzie miękki.
W dużej misce wymieszać jogurt i żółtka na gładką masę.
Po jęczmieniu zmięknie, obniżyć ogień i stopniowo ubijać mieszaninę jogurtu do jęczmienia i gotować, aż będzie gotowy do wrzenia.
Na koniec roztopić pozostałe 2 łyżki masła na patelni saute. Gdy masło jest spienione, wymieszać z miętą i papryką.
Niech zmieni kolor na złoty i wymieszać z zupą.