Zupa Jabłkowo-Pasternakowa
Zupa jabłkowo-Pasternakowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,26 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Z Jabłek Pasternakowych, Zupa pasternakowo-jabłkowa, oraz Zupa pasternakowo-jabłkowa.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać jabłko i kolejne 4 składniki (przez czosnek); gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj pasternak, bulion z kurczaka i jabłecznik; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub aż pasternak będzie miękki.
Połowę mieszanki pasternaku umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pasternaku. Wymieszać z solą i pieprzem. Chochla o 3/4 Puchar zupy do każdego z 8 misek; top każdej porcji z 1 łyżeczka crme frache.