Zupa hamburgerowa
Hamburger Soup to danie główne dla 10 osób. Za 2,43 USD za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 494 kalorie , 44 g białka i 28 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup masło, mieloną wołowinę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 54% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Gluten Free Hamburger Buns , Honey Wheat Hamburger Buns i Mushroom-Swiss Hamburger Pie .
Instrukcje
W dużym rondlu gotuj wołowinę, cebulę, marchewkę, seler i czosnek na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe, a warzywa będą miękkie; odcedź. Wymieszaj z bulionem, pomidorami, sosem Worcestershire i sosem z ostrej papryki. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
W innym rondlu rozpuść masło na średnio-niskim ogniu. Dodaj mąkę, aż będzie gładka. Gotuj i mieszaj przez 6-8 minut lub do momentu, aż mieszanka stanie się złocistobrązowa (nie przypal). Ostrożnie wmieszaj do zupy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu zgęstnienia, mieszając od czasu do czasu.