Zupa grochowa z Wisconsin

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojego pudełka z przepisami, zupa grochowa Wisconsin może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 185 kalorii, 14 g białka i 4 g tłuszczu każda. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką cebulę, groszek, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47%. Ten wynik jest solidny. Zupa z groszku i wędzonej szynki z zielonego groszku, Zupa z groszku i Zupa z groszku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku dodaj groszek, wodę i kość szynkową; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Odłóż kość szynkową, aż ostygnie i będzie można ją unieść.
Usuń mięso z kości; wyrzucić kość.
Szynkę pokroić na kawałki wielkości kęsa. Wróć do zupy i podgrzej.