Zupa Fasolowo-porowa z boczkiem
Zupa Fasolowo-porowa z boczkiem to bezglutenowe zupa. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 187 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka fasoli baby lima, zielona cebula, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa fasolowa z parmezanem chrupiącym boczkiem, Zupa Fasolowa Lima, oraz Zupa Fasolowa Lima dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodaj Por do kapieli na patelni; gotować 7 minut lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać fasolę, bulion i wodę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż ziarna będą miękkie.
Połowę mieszanki fasoli umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera.
Umieść czystą naczynie nad otworem w pokrywie blendera (aby zapobiec wyciekom) i przetwarzaj do gładkości.
Wlać puree mieszanki fasoli do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną fasoli. Wymieszaj sok z cytryny, sól i pieprz. Chochla około 1 szklanka zupy do każdej z 8 misek; top każdej porcji z 1 łyżka cebuli, 1 łyżka kwaśnej śmietany, i około 1 łyżeczka boczku.