Zupa Fasolowa Taco
Zupa fasolowa Taco wymaga około 1 godzina od początku do końca. Za $1.45 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 14. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 416 kalorii, 23G białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, fasolę pinto, przyprawę do taco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 48%. Spróbuj Zupa Taco Z Indyka I Fasoli, Zupa Taco Z Komosy Ryżowej Z Czarnej Fasoli, oraz Zupa Taco z dyni piżmowej i Czarnej Fasoli dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W garnku gotuj kiełbasę i wołowinę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odcedzić.
Dodaj przyprawę do taco i dobrze wymieszaj. Dodaj wodę, fasolę, pomidory i salsę. Doprowadzić do wrzenia. zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut lub do podgrzania, od czasu do czasu mieszając.
W razie potrzeby udekoruj kwaśną śmietaną, serem i oliwkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.