Zupa Dyniowa
Zupa z dyni może być tylko zupa szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko, masło, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Zupa dyniowa z pesto dyni-miętowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W garnku na średnim ogniu, roztopić masło i podsmażyć cebulę, marchew, jabłko, prażona dynia, i szałwia, aż wszystkie będą miękkie, o 8 do 10 protokół. Przecier mieszaninę w młynie spożywczym; jeśli nie masz młyna spożywczego, przecier w robocie kuchennym lub blenderze. Powrót puree do garnka, dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, obniżając ogień, jeśli to konieczne, aby się nie zagotował. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podzielić na 4 miski do zupy i podawać natychmiast.
Uwaga kucharza: do pieczenia dyni, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokrój całą dynię na pół, a następnie pokrój każdą połowę na kilka kawałków. Wyrzucić nasiona lub rezerwy do innego użytku.
Dynię ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku do miękkości, ale nie rozpada się, o 30 do 40 protokół.
Ostudzić, obrać skórę i pokroić w kostkę.