Zupa dymna z szynki i kukurydzy
Wędzona szynka i kukurydza Chowder może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Jeśli masz ziemniaki do pieczenia, śmietanę, skórkę z szynki usuniętą i zarezerwowaną oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smoky Corn Chowder, Smoky Corn Chowder, oraz Smoky Bacon & Zucchini Corn Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając tylnej części noża i pracując nad średnią miską, zeskrobuj kolby kukurydzy, aby uwolnić miąższ i soki; zarezerwuj kolby.
W średnim garnku rozgrzać olej.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać 3 szklanki wody, skórkę z szynki i kolby kukurydzy, miąższ i soki i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na umiarkowanie małym ogniu przez 5 minut; wyrzucić kolby i skórkę z szynki.
Dodać śmietanę i ziemniaki, doprowadzić do duszenia i gotować, aż ziemniaki są prawie miękkie, o 5 protokół.
Dodać ziarna kukurydzy i szynki i gotować na wolnym ogniu, aż kukurydza i ziemniaki są miękkie, o 5 minut dłużej. Doprawić solą i pieprzem, kadzi do misek i podawać.