Zupa Czosnkowa Pieczona
Pieczona zupa czosnkowa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz pod ręką mąkę, rosół z kurczaka, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Czosnkowa Pieczona Z Rozmarynem Ziemniaki Pieczone, Zupa Czosnkowa Pieczona, oraz Zupa Czosnkowa Pieczona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°; wyłóż małą blachę do pieczenia folią. Użyj ostrego noża, aby wyciąć około 1/4 cala od góry każdej główki czosnku.
Czosnek pokroić bok do góry na blasze do pieczenia i skropić oliwą z oliwek nad głowami. Czosnek pieczony, aż zmięknie, o 45 protokół. Pozostawić do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyciśnij miękką gotowaną miąższ z każdego goździka do małej miski. (Powinieneś mieć około 1/2 szklanki miękkiego miąższu czosnkowego.)
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i 1 łyżeczkę. każdy sól i pieprz i gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 4 protokół. Wymieszać z tymiankiem i czosnkiem.
Posypać mąką. Gotować przez około 1 minutę, mieszając, aby włączyć mąkę.
Wlać bulion z kurczaka, zwiększyć ogień do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Gotować szybko, często mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Praca w partiach, zupa puree w robocie kuchennym lub blenderze. Powrót do garnka i doprowadzić do dusić na średnim ogniu.
Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.