Zupa Bento Box
Zupa Bento Box może być właśnie zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 128 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.32 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby shiitake, miso, torebki z herbatą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brown Bear Bento Snack Box z tęczową sałatką owocową, Koszerne Pudełko Bento: Sałatka Z Makaronem Bento, oraz Ciasteczka W Pudełku Na Lunch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij garnek do zupy do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać szczyptę soli i makaron soba i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować, mieszając delikatnie od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Odcedzić i dobrze spłukać pod zimną wodą, aby usunąć skrobię. Natychmiast przenieść do miski, skropić 1/4 łyżeczki oleju sezamowego i wrzucić delikatnie do herbu.
Umieścić bulion w tym samym garnku i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj kombu i torebki herbaty i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Wyjmij torebki kombu i herbaty za pomocą łyżki szczelinowej.
Dodaj marchewkę, grzyby, tofu, tamari, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
W małej misce umieścić 1/4 szklanki gorącego bulionu, dodać miso i mieszać widelcem, aż miso się rozpuści. Wymieszać mieszaninę z powrotem do bulionu, a następnie wymieszać szalotki, sok z cytryny i pozostały olej sezamowy.
Rozłóż makaron soba i szpinak wśród sześciu misek i chochli w zupie.
Jeśli jesteś wrażliwy na gluten, koniecznie kup 100 procent makaronu soba gryki. Należy również pamiętać, że długotrwałe gotowanie lub wysokie ciepło zabije korzystne składniki odżywcze w miso, więc dodaj je na końcu przepisów i delikatnie podgrzej.Wariacje: można zastąpić makaron udon dla soba. Inną opcją jest pominięcie soba i zamiast umieścić dodać 1/4 szklanki gotowanego brązowego ryżu w każdej misce, a następnie kadzi zupę nad ryżem.Przechowywanie: przechowuj sobę i zupę oddzielnie, aby soba nie rozpadła się. Przechowywać zupę w szczelnym pojemniku w lodówce do 4 dni, a soba w szczelnym pojemniku w lodówce nie dłużej niż 1 dzień.
W porcji: kalorie: 140; tłuszcz całkowity: 1,5 g (0 g nasycony, 0,5 g jednonienasycony); węglowodany: 27 g; białko: 7 g; błonnik: 5,5 g; Sód: 834 mg
Katz.com więcej informacji.Mat Edelson jest wielokrotnie nagradzanym pisarzem w dziedzinie nauki, zdrowia i Sportu. Jest byłym prezenterem / dyrektorem Johns Hopkins Health Newsfeed, ogólnokrajowego programu radiowego. Jest to trzecia książka, której współautorem jest Rebecca Katz. Edelson mieszka w Baltimore w stanie Maryland.