Zmiażdżone ziemniaki babci
Zmiażdżone ziemniaki babci mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny fodmap, cały 30, i wegańskie przepis ma 295 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Mieszanka kurkumy, kolendry, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pokruszone czerwone ziemniaki z maślanką, Pokruszone Ziemniaki, oraz Pokruszone ziemniaki i oliwki.
Instrukcje
W garnku przykryj ziemniaki wodą.
Dodać dużą szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż ledwo miękkie, o 10 protokół.
Ziemniaki odcedzić i obrać.
Na małej patelni, toast kolendry i kminku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Przełożyć do młynka do przypraw i ostudzić, następnie zmielić na proszek i wymieszać kurkumę i cayenne.
Rozłóż ziemniaki na dużej, obtartej blasze do pieczenia i wymieszaj z olejem, a następnie przyprawami. Doprawić solą i piec 45 minut, aż stanie się miękki i chrupiący. Za pomocą widelca lekko zmiażdżyć ziemniaki, następnie posypać kolendrą i podawać.