Zjedz za 8 dolców: kanapki z brzuchem wieprzowym, po chińsku

Jedz za osiem dolców: kanapki z brzuchem wieprzowym, w stylu chińskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1963 kalorie, 31g białka, oraz 194g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, olej roślinny o neutralnym smaku, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smażone brokuły Chińskie z chrupiącym brzuchem wieprzowym (Khana Mu Krop), Chiński pięć przypraw duszony brzuch wieprzowy z korzeniem lotosu i gotowaną na parze Yucca, oraz Duszony Brzuch Wieprzowy W Stylu Tajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym holenderskim piecu lub woku rozgrzać olej i cukier na średnim ogniu, wirując naczynie, aż cukier upłynni się i zmieni ciepły bursztynowy kolor.
Umieść plastry brzucha wieprzowego w woku i zapiecz ze wszystkich stron, około 1 minuty na stronę, używając szczypiec do obracania.
Wlać do naczynia wystarczającą ilość zimnej wody, aby przykryć wieprzowinę.
Dodaj sos sojowy, przyprawy, imbir, czosnek i sól. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 godziny, aż wieprzowina będzie bardzo delikatna, a tłuszcz łatwo przeniknie łyżką. Jeśli poziom wody spadnie podczas gotowania, uzupełnij tak, aby wieprzowina pozostała zanurzona.
Usunąć brzuch wieprzowy i odstawić na bok. Odcedzić ciała stałe z płynu do duszenia i zwrócić ciecz do patelni. Na dużym ogniu zmniejsz, aż lekko zgrubi i połysk. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/3 cala. Lekko posmarować zredukowanym sosem duszonym.
- zapełni 6 dużych lub 12-15 mini kanapek -
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kapustę i podsmażyć, aż chrupiące-miękkie, o 8 protokół. W ostatniej chwili gotowania dodaj cukier i olej sezamowy i wymieszaj, aby pokryć. Dobrze doprawić solą.
Musztardę, sok z cytryny i żółtko ubić w misce.
Dodawać olej do mieszaniny żółtka kilka kropli na raz, stale ubijając, aż cały olej zostanie włączony i mieszanina zostanie emulgowana.
Ubij czosnek i sos chili lub pieprz cayenne do smaku. Doprawić solą. Jeśli aïoli jest zbyt gęsty, ubij 1 lub 2 krople wody; powinien być kremowy, ale o wiele luźniejszy w konsystencji niż majonez kupiony w sklepie.
Służyć kanapki wstępnie zmontowane, lub niech każda osoba budować własne.
Opcjonalne dodatki: wszelkiego rodzaju Azjatyckie marynaty, takie jak zerwana rzodkiewka lub kimchi; grubo posiekana kolendra.
Na metalowym stojaku do gotowania na parze lub bambusowym parowcu ustawionym nad gotującą się wodą, paruj chińskie bułki przez 10-15 minut, aż będą miękkie i puszyste. Plaster otwarty, pozostawiając zawias.
Każdą bułkę posmarować chili aïoli; nadziewać kapustą, brzuchem wieprzowym i dodatkowymi przyprawami, jeśli używasz; skropić zredukowanym sosem duszonym. Zamknij bułkę i delikatnie zgniataj.