Zito (Zhito / Koljivo) - Serbski Pudding Pszenny

Zito (Zhito / Koljivo) - Serbski Pudding Pszenny
Zito (Zhito / Koljivo) - serbski Pudding pszenny to deser, który serwuje 3. Za $3.96 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 100g tłuszczu i w sumie 1533 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jeśli masz pod ręką jagody, blanszowane migdały, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Serbski Cevapi, Kapusta Serbska, oraz Serbska Sałatka Ziemniaczana.

Instrukcje

1
Zagotuj czajnik z wodą. Kontynuuj uzupełnianie i podgrzewanie w razie potrzeby jako źródło wody do gotowania pszenicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
PszenicaPszenica
2
Umieść jagody pszenicy w rondlu o pojemności od 2 do 3 litrów. Zalej wodą, około dwóch cali powyżej poziomu jagód. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić; wylać wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Dodaj nową wodę do pszenicy, taką samą ilość jak poprzednio. Powtarzaj, aż siedem razy zagotujesz pszenicę i wodę. Podczas siódmego wrzenia dodaj sól. Nie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
PszenicaPszenica
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Zdejmij patelnię z ognia, przykryj i zawiń ręcznikami (patrz uwaga kucharza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Odstaw na noc w temperaturze pokojowej.
7
Następnego dnia spuść wodę, która nie została wchłonięta przez noc. Dokładnie zmiel jagody pszenicy w robocie kuchennym lub maszynce do mięsa. (Jeśli używasz blendera, musisz pracować w bardzo małych partiach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Przełóż pszenicę do miski i odstaw na bok. Zmiel orzechy włoskie na drobne; dodaj cukier cukierniczy i przetwarzaj, aż orzechy utworzą delikatny posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
PszenicaPszenica
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj zmieloną pszenicę i pulsuj, aż się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PszenicaPszenica
10
Łyżka koljivo do naczynia do serwowania, najlepiej przezroczystej szklanej miski z prostymi bokami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Udekoruj, przyklejając pokrojone migdały na całej górze, jak jeżozwierz.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
12
Ubij śmietanę w szklanej lub metalowej misce mikserem elektrycznym na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Podawać przez czubatą łyżkę stołową w małych ozdobnych miseczkach lub kubkach z kremem, zwieńczonych porcją bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na budyń. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia28
Magazyn