Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego

Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego
Ziołowo-maślany Indyk, pieczeń i sos żurawinowy sos może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja zawiera 878 kalorii, 85g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.81 za porcję. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, port, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym, Wieprzowina pieczona ziołowo z pieczarkami warzywnymi i sosem jabłkowym, oraz Ziołowy pieczony indyk z sosem żurawinowym.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Czosnek, natkę pietruszki i masło utrzeć w misce, obficie doprawić czarnym pieprzem i szczyptą soli, następnie ubić drewnianą łyżką lub zmiażdżyć palcami, aż wszystko się połączy. Masło może być przygotowane do dnia poprzedzającego i schłodzone lub wykonane dwa tygodnie wcześniej i zamrożone. Zmiękczyć przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść koronę indyka na desce z grubą częścią piersi skierowaną do ciebie. Użyj rąk, aby Dwie kieszenie między skórą a mięsem, a następnie posmaruj aromatyzowane masło pod skórą i na całej piersi i pracuj tak, aby pierś była całkowicie zakryta. 3 przełóż młode ziemniaki do dużej tacy do pieczenia. Ułożyć indyka na wierzchu, skórkę do góry, następnie smażyć przez 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
Nowy ZiemniakNowy Ziemniak
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Wyjąć z piekarnika, posadzić indyka na desce i dać ziemniakom dobry shake. Następnie umieścić indyka z powrotem w puszce, łyżką niektórych soków maślanych i nadal gotować przez kolejne 40-50 minut, aż indyk będzie ciemny złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Przełożyć indyka na deskę do odpoczynku, luźno przykrytą folią, a następnie nadal gotować ziemniaki przez 20 minut do brązowego. Użyj łyżki szczelinowej, aby zgarnąć ziemniaki do naczynia do serwowania, rezerwując soki maślane na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Odłożyć ziemniaki na bok i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
7
Aby zrobić sos żurawinowy, umieść patelnię na małym ogniu i wymieszaj z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
8
Niech wszystko skwierczy i brązowy, a następnie dodać sos żurawinowy i odrobina Porto. Skwierczeć wszystko przez kilka minut, aż naprawdę lepki, następnie mieszać w bulionie, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż gęsty lub według własnych upodobań, przypraw do smaku. Jeśli sos jest po bladej stronie lub trochę zbyt słodki, wymieszać z odrobiną sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
PortPort
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawSos
Magazyn