Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego

Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego
Ziołowo-maślany Indyk, pieczeń i sos żurawinowy sos może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja zawiera 878 kalorii, 85g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.81 za porcję. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, port, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym, Wieprzowina pieczona ziołowo z pieczarkami warzywnymi i sosem jabłkowym, oraz Ziołowy pieczony indyk z sosem żurawinowym.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Czosnek, natkę pietruszki i masło utrzeć w misce, obficie doprawić czarnym pieprzem i szczyptą soli, następnie ubić drewnianą łyżką lub zmiażdżyć palcami, aż wszystko się połączy. Masło może być przygotowane do dnia poprzedzającego i schłodzone lub wykonane dwa tygodnie wcześniej i zamrożone. Zmiękczyć przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
świeża Resztkaświeża Resztka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść koronę indyka na desce z grubą częścią piersi skierowaną do ciebie. Użyj rąk, aby Dwie kieszenie między skórą a mięsem, a następnie posmaruj aromatyzowane masło pod skórą i na całej piersi i pracuj tak, aby pierś była całkowicie zakryta. 3 przełóż młode ziemniaki do dużej tacy do pieczenia. Ułożyć indyka na wierzchu, skórkę do góry, następnie smażyć przez 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wyjąć z piekarnika, posadzić indyka na desce i dać ziemniakom dobry shake. Następnie umieścić indyka z powrotem w puszce, łyżką niektórych soków maślanych i nadal gotować przez kolejne 40-50 minut, aż indyk będzie ciemny złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
5
Przełożyć indyka na deskę do odpoczynku, luźno przykrytą folią, a następnie nadal gotować ziemniaki przez 20 minut do brązowego. Użyj łyżki szczelinowej, aby zgarnąć ziemniaki do naczynia do serwowania, rezerwując soki maślane na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Odłożyć ziemniaki na bok i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
7
Aby zrobić sos żurawinowy, umieść patelnię na małym ogniu i wymieszaj z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Niech wszystko skwierczy i brązowy, a następnie dodać sos żurawinowy i odrobina Porto. Skwierczeć wszystko przez kilka minut, aż naprawdę lepki, następnie mieszać w bulionie, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż gęsty lub według własnych upodobań, przypraw do smaku. Jeśli sos jest po bladej stronie lub trochę zbyt słodki, wymieszać z odrobiną sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy OgniwaUsunięto Z Obudowy Ogniwa
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
PortPort
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawSos
Magazyn