Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego

Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego
Ziołowo-maślany Indyk, pieczeń i sos żurawinowy sos może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja zawiera 878 kalorii, 85g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.81 za porcję. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, port, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym, Wieprzowina pieczona ziołowo z pieczarkami warzywnymi i sosem jabłkowym, oraz Ziołowy pieczony indyk z sosem żurawinowym.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Czosnek, natkę pietruszki i masło utrzeć w misce, obficie doprawić czarnym pieprzem i szczyptą soli, następnie ubić drewnianą łyżką lub zmiażdżyć palcami, aż wszystko się połączy. Masło może być przygotowane do dnia poprzedzającego i schłodzone lub wykonane dwa tygodnie wcześniej i zamrożone. Zmiękczyć przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Umieść koronę indyka na desce z grubą częścią piersi skierowaną do ciebie. Użyj rąk, aby Dwie kieszenie między skórą a mięsem, a następnie posmaruj aromatyzowane masło pod skórą i na całej piersi i pracuj tak, aby pierś była całkowicie zakryta. 3 przełóż młode ziemniaki do dużej tacy do pieczenia. Ułożyć indyka na wierzchu, skórkę do góry, następnie smażyć przez 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wyjąć z piekarnika, posadzić indyka na desce i dać ziemniakom dobry shake. Następnie umieścić indyka z powrotem w puszce, łyżką niektórych soków maślanych i nadal gotować przez kolejne 40-50 minut, aż indyk będzie ciemny złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Przełożyć indyka na deskę do odpoczynku, luźno przykrytą folią, a następnie nadal gotować ziemniaki przez 20 minut do brązowego. Użyj łyżki szczelinowej, aby zgarnąć ziemniaki do naczynia do serwowania, rezerwując soki maślane na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Odłożyć ziemniaki na bok i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
7
Aby zrobić sos żurawinowy, umieść patelnię na małym ogniu i wymieszaj z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
8
Niech wszystko skwierczy i brązowy, a następnie dodać sos żurawinowy i odrobina Porto. Skwierczeć wszystko przez kilka minut, aż naprawdę lepki, następnie mieszać w bulionie, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż gęsty lub według własnych upodobań, przypraw do smaku. Jeśli sos jest po bladej stronie lub trochę zbyt słodki, wymieszać z odrobiną sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy OgniwaUsunięto Z Obudowy Ogniwa
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
PortPort
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawSos
Magazyn