Ziołowo-cytrynowe karczochy Dla Dzieci

Ziołowo-cytrynowe karczochy Dla Dzieci
Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz dziecko karczochy, wino, gałązki rozmarynu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięce Golonki Cytrynowe Z Karczochami Dla Dzieci, Smażone karczochy z czosnkiem i cytryną, oraz Pappardelle z cytryną, karczochami i szparagami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej, głębokiej patelni, połączyć wodę z sokiem z 2 cytryn; dodać 4 cytryny do wody na patelni. Pracując z 1 Baby karczoch na raz, oderwać wszystkie ciemnozielone zewnętrzne liście. Ostrym nożem odetnij górną połowę liści, obrać i przyciąć łodygę. Upuść karczochy dla niemowląt do wody z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Dla DzieciKarczoch Dla Dzieci
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Dodaj 1 szklankę oliwy z oliwek i białego wina, cebula, nasiona kolendry, ziarna pieprzu, tymianek, rozmaryn, szałwia i liście laurowe na patelni. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie po przekłuciu widelcem, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Niech karczochy ostygną w płynie do gotowania przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
4
Przenieść karczochy na powierzchnię roboczą; wyrzucić płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
5
Karczochy przeciąć na pół wzdłuż i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
6
Skropić karczochy odrobiną oliwy z oliwek, posypać solą i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn