Ziołowo-cytrynowe karczochy Dla Dzieci
Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz dziecko karczochy, wino, gałązki rozmarynu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięce Golonki Cytrynowe Z Karczochami Dla Dzieci, Smażone karczochy z czosnkiem i cytryną, oraz Pappardelle z cytryną, karczochami i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni, połączyć wodę z sokiem z 2 cytryn; dodać 4 cytryny do wody na patelni. Pracując z 1 Baby karczoch na raz, oderwać wszystkie ciemnozielone zewnętrzne liście. Ostrym nożem odetnij górną połowę liści, obrać i przyciąć łodygę. Upuść karczochy dla niemowląt do wody z cytryną.
Dodaj 1 szklankę oliwy z oliwek i białego wina, cebula, nasiona kolendry, ziarna pieprzu, tymianek, rozmaryn, szałwia i liście laurowe na patelni. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie po przekłuciu widelcem, o 20 protokół.
Niech karczochy ostygną w płynie do gotowania przez 30 minut.
Przenieść karczochy na powierzchnię roboczą; wyrzucić płyn do gotowania.
Karczochy przeciąć na pół wzdłuż i ułożyć na półmisku.
Skropić karczochy odrobiną oliwy z oliwek, posypać solą i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.