Ziołowe bułeczki z ciastem
Potrzebujesz chleba wegetariańskiego z dodatkiem lakto ovo ? Ziołowe bułeczki z ciastem mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 175 kalorii . Ten przepis służy 8 osobom. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 8 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, ciepłą wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 32% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Ziołowy chleb w cieście serowym , Kwiaty dyni nadziewane serem ziołowym w cieście smażonym i ROLKI CYNAMONOWE W CIASTO .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać szałwię, estragon, gałkę muszkatołową, cukier, sól, jajko, masło lub margarynę i 1 szklankę mąki. Używając trzepaczki drucianej, ubijaj, aż masa będzie gładka. Drewnianą łyżką wymieszaj pozostałe 1 1/4 szklanki mąki i ubijaj, aż masa będzie gładka. Zeskrob ciasto ze ścianek miski, przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 30 minut lub do momentu podwojenia objętości.
Opróżnij ciasto, mieszając drewnianą łyżką. Lekko natłuść formę na 8 muffinów. Nałóż ciasto do przygotowanej formy na muffiny. Napełnij każdą filiżankę nieco ponad 1/2; odstawić w ciepłe miejsce i pozostawić do wyrośnięcia na około 15 do 20 minut lub do momentu, aż podwoi swoją objętość. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut lub do złotego koloru.