Zinfandel-kotlety jagnięce duszone z suszonymi owocami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonych kotletów jagnięcych Zinfandel z suszonymi owocami. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 100 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, duży, kotlety baranie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszona jagnięcina z dyni i suszonymi owocami, Zinfandel-duszona noga z jagnięciny, oraz Zinfandel-duszona noga z jagnięciny (wolnostojąca) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Kotlety jagnięce przyprawiamy solą i pieprzem, a całość natrzeć kolendrą.
Dodać kotlety jagnięce na patelni wraz z ząbkami czosnku i 10 gałązki tymianku i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż kotlety jagnięce są rumiane i ząbki czosnku są rumiane w miejscach, o 6 protokół.
Dodać czerwone wino, suszone wiśnie i suszone morele na patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać bulion wołowy i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka i sos jest gęsty i błyszczący, o 35 minut; włączyć kotlety jagnięce raz lub dwa razy podczas gotowania. Wyrzucić gałązki tymianku.
Kotlety jagnięce podawać od razu, udekorowane świeżym tymiankiem.